Desiaty jubilejný ročník súťaže EY Podnikateľ roka Slovenskej republiky pozná svojho víťaza.

Bratislava 10. marca 2016 Držiteľom titulu EY Podnikateľ roka 2015 Slovenskej republiky sa stal Patrick Hessel, zakladateľ a konateľ firmy c2i s.r.o. Prestížne ocenenie si na slávnostnom ceremoniáli v historickej budove Národnej rady Slovenskej republiky prevzal z rúk vedúceho partnera EY Mateja Bošňáka, vyhlasovateľa súťaže. Titul EY Technologický podnikateľ roka 2015 získal Branislav Mičieta, spoluzakladateľ a predseda dozornej rady spoločnosti CEIT, a.s. a titul EY Začínajúci podnikateľ roka 2015 bol udelený Ľubošovi Bednárovi, riaditeľovi spoločnosti Frutia, s. r. o. Záštitu nad súťažou EY Podnikateľ roka 2015 prevzal prezident Slovenskej republiky.

Je pre mňa veľkou cťou získať ocenenie EY Podnikateľ roka 2015 a zaradiť sa medzi elitu slovenských podnikateľov, ktorí toto ocenenie získali predo mnou. Je to ohodnotenie našej tvrdej práce a veľká motivácia a záväzok pracovať ďalej, rozvíjať slovenskú firmu c2i na svetovú, rešpektovanú technologickú značku, sprostredkúva svoje pocity Patrick Hessel, zakladateľ a konateľ firmy spoločnosti c2i s.r.o., bezprostredne po ocenení.

Za desať rokov existencie súťaže na Slovensku sme spoznali takmer tristo podnikateľských osobností a ich príbehov. Podnikatelia sú ľudia, ktorí majú silné povedomie o tom, čo je možné, o potenciáli nápadu, výrobku, služby alebo riešenia. Sú to ľudia s neobyčajne silnou pracovnou morálkou, zanietení¬m a nákazlivým elánom, hovorí Matej Bošňák, vedúci partner EY v Slovenskej republike a dodáva: Ví¬ťazi, držitelia titulu EY Podnikateľ roka Slovenskej republiky, našu krajinu reprezentujú na svetovom finále v Monte Carle od roku 2007. Verím, že podnikateľský príbeh Patricka Hessela, čerstvého držiteľa titulu EY Podnikateľ roka 2015, osloví medzinárodnú porotu tak, ako oslovil nás.
Z viac ako sto prijatých nominácií sa tento rok do súťaže kvalifikovalo tridsať podnikateľských osobností.

Porota súťaže bola desaťčlenná a uchádzačov hodnotila podľa týchto medzinárodných kritérií: podnikateľský duch, inovácie, čestnosť a poctivosť / osobný vplyv, finančné výsledky, strategická orientácia, celoštátny/globálny dosah.

Do súťaže bolo nominovaných tridsať úspešných podnikateľov. Každý z nich je výnimočná osobnosť, každý sa môže s hrdosťou obzrieť za svojím doterajším životom. Zvíťaziť však môže iba jeden. Porota tentoraz z množstva silných podnikateľských príbehov vybrala príbeh o tom, že budúcnosť Slovenska je vo vzdelaných a motivovaných mladých ľuďoch, hovorí Eva Stejskalová, predsedníčka poroty a držiteľka titulu EY Podnikateľ roka 2014, a rozhodnutie poroty komentuje takto: Patrick Hessel je zakladateľom firmy c2i, ktorú už desať rokov úspešne vedie. Ako čerstvý absolvent vysokej školy sa pustil do podnikania v náročnej oblasti vývoja a výroby dielcov z uhlíkových vlákien určených pre automobilový a letecký priemysel. Vďaka inovatí¬vnemu výrobnému procesu a špičkovej kvalite je dnes priamym dodávateľom automobilových gigantov ako Porsche, Jaguar Land Rover a Bentley. Patrick Hessel je vizionár a inovátor, o ktorom budeme určite ešte veľa počuť.
O súťaži EY Podnikateľ roka

EY Podnikateľ roka je najprestížnejšia svetová súťaž podnikateľov, ktorá vzdáva hold výnimočným osobnostiam.
Jej cieľom je ukázať verejnosti vynikajúce osobné príklady na poli podnikania, ktoré môžu byť vzorom pre mladých, začínajúcich podnikateľov. Súťaž EY Podnikateľ roka je koncipovaná ako medzinárodná, preto sú kritériá, podľa ktorých sa posudzujú jednotliví účastníci, v každej krajine porovnateľné. V súčasnosti sa ako jediná svetovo uznávaná súťaž svojho druhu pravidelne vyhlasuje v 60 krajinách na šiestich kontinentoch. Podrobnejšie informácie nájdete na www.podnikatelroka.sk

O c2i
C2i vyvíja a vyrába produkty z kompozitných materiálov pre výrobcov v automobilovom a leteckom priemysle. Dnes patrí c2i medzi špičku svetových výrobcov produktov z kompozitných materiálov v automobilovom priemysle. Zamestnáva viac ako 350 ľudí a medzi top klientmi sú prémiové automobilky Porsche, Jaguar, Bentley, BMW a Koenigsegg. Okrem toho dodáva dielce aj pre letecký priemysel na projekty ako Airbus A330, A350, A380, Boeing 787, 777, 747 alebo bezpilotné lietadlá firmy Finmeccanica. Slovenská firma je už dnes pripravená byť lí¬drom v dizajne a výrobe kompozitných dielcov pre autá zajtrajška. Podrobnejšie informácie nájdete na www.c2i.com.

Kontakt:
Juraj Králik